facebook_page_plugin

Dla zapewnienia łatwości i wygody odbioru przekazywanych informacji serwis ten korzysta z technologii plików cookies. Jeśli chcesz zrezygnować z korzyści, które dają Ci pliki cookies, możesz to zrobić, zmieniając ustawienia swojej przeglądarki. Korzystanie z naszej strony bez zmian ustawień plików cookies oznacza, że będą one zapisane przez Twoją przeglądarkę. Więcej informacji znajdziesz w naszej Polityce Cookies .

Akceptuję

CELIAKIA to choroba autoimmunologiczna o podłożu genetycznym Predyspozycja stwierdzana jest w przypadku występowania u pacjenta antygenów HLA-DQ2.5, HLA-DQ2.2 oraz HLA-DQ8. Choroba spowodowana jest przez niewłaściwe działanie układu odpornościowego- w jej wyniku organizm atakuje własne tkanki. 
Sytuację taką powoduję GLUTEN, a dokładniej jego nietolerancja. Gluten to białko zbożowe zawarte w pszenicy, życie, jęczmieniu. Oznacza to, że jest obecny w większości produktów codziennego użytku takich jak min. pieczywo, makaron, wędliny. Dla osób chorych na celiakię, gluten to prawdziwa trucizna.

Powoduje on zanik bardzo istotnych dla człowieka — kosmków jelitowych, które odpowiedzialne są za pozyskiwanie z pożywienia substancji odżywczych. Bezpośrednią przyczyną upośledzenia układu pokarmowego są niedobory, niedożywienie i zaburzenia wchłaniania, które prowadzą do bardzo poważnych konsekwencji zdrowotnych. Jedyną metodą leczenia celiakii jest stosowanie przez całe życie ścisłej diety bezglutenowe

Szanowni Państwo, 
Informujemy, iż w związku z dużym zainteresowaniem naszym badaniem w kierunku celiakii, przedłużamy czas trwania oferty specjalnej do końca kwietnia.

Serdecznie zapraszamy 
Ten adres pocztowy jest chroniony przed spamowaniem. Aby go zobaczyć, konieczne jest włączenie w przeglądarce obsługi JavaScript., tel 501 377 150

 celiakia ikono